Käsinveistetyt haapahirsiset savusaunat.

 

Käsinveistettyjen hirsirakennusten tekeminen on ammattitaito, joka Martin Hirrestä löytyy. Kymmenien vuosien kokemus alalta takaa laadukkaan ja yksilöllisen lopputuloksen. Jokainen käsinveistetty hirsirakennus on persoonallinen ja yksilö jo sinänsä. Paksuusvaihtelut tekevät hirsistä miellyttävän katsella. Kiinteistön arvo moninkertaistuu massiivisella hirsitalolla. Taloudellinen käyttöikä on monta vuosisataa!

Hirsitalo kohtelee asujaansa lempeästi; tarjoilee keuhkoille tervettä kosteaa ilmaa, taloudellisuutta lompakolle, kaunistaa olemuksellaan ympäristön, tyynnytään hyvään uneen, vaimentaan melua ja puhuttelee jämäkkyydellään, tuo viestin sukupolvien yli kestävästä perinteestä tehdä jotain pysyvää.


Toimitusehdot

Maksuehdot;Tilattaessa 30%,kun veisto puolessavälissä 30%,kun veistovalmis ja noudettavissa 40%.

Rahti ja pystytys maksettava etukäteen.Isommissa kehikoissa; Tilattaessa 60%,kun veisto puolessavälissä 30%,10% kun työ tehty.

Hirsien mitoitus

Käsinveistetty hirsirakennus on käsityötä ja luonnon muovaamat mutkat ,paksuusvaihtelu,tyvekkyys ,koroumat, kaunistavat rakenteen ja antavat elämän muodot puuhun,jota ei ole tarkoituskaan piilottaa.Saatikka hävetä.

Kannattaa tutustua taiteilijan tekemiin töihin ennen tilaamista. Suuret asiat kuntoon, ennen loputonta mittailua;tuuletettava alapohja,pellava tilkkeet, märkät tilat allaskaappiin. pitkät räystäät ,harjakatto,perustus riittävän korkealle. Muovia ja uretaania ei mihinkään.Oikein valittu ja mitoitetut tulisijat. Rakentamalla oikein ennemminikin kuin hyvin,on mottoni.

Näin toimimalla rakennus kestää vuosisatoja luonnon ankaria olosuhteita.Kaiken lisäksi on terveellinen asua ja hyvä saunoa. Kukaan ei ole koskaan rakentanut täydellistä rakennusta ja ei tule rakentamaankaan. Kun olen rakentanut oman taloni ja noin 140 muuta rakennusta, saattaa löytyä jokunen jyväkin akanoiden joukosta.